We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

Yoga

Dag mooie mens,


Een nieuw jaar....

toch altijd even een moment om over enkele zaken te reflecteren. Al is dat geen noodzaak of misschien is het zelfs iets wat je helemaal niet wil. We worden er toch vaak toe uitgenodigd om even stil te staan.

Maar al over 1 ding heb je alvast een besluit genomen: jij wil graag verder de tijd nemen om je lijf en geest te verwennen met jouw uurtje yoga. In de winter zijn mijn reeksen vaak net iets zachter dan in de lente. Doch, we blijven focussen op zowel versterken van het lichaam als stretchen van de spieren. Beide zijn namelijk belangrijk voor een mobiel en gezond lijf. Het leuke aan yoga is dat de oefeningen ook oefeningen zijn voor onze geest. Die link wil ik graag blijven leggen.

Wat je oefent tijdens een pose (asana), kan je namelijk ook soms meenemen buiten de les.

  • Bijvoorbeeld zonder oordeel jezelf observeren: het maakt niet uit hoe ver je kan in een houding, of je al dan niet uit balans valt, zonder oordeel oefen je, voel je wat voor jou goed is, leer je je grenzen aan te voelen en respecteren....Dat is best wel iets wat je ook in het dagelijks leven kan toepassen from time to time: met mildheid naar jezelf kijken.

En zo kan ik nog wel enkele voorbeelden geven. Wat ik vooral wil zeggen: ik heb er zin in om terug samen aan de slag te gaan.

Vanaf januari starten we terug met een reeks van 5 lessen. Deze zijn op dit moment jammer genoeg al volzet. Wens je deel te nemen aan onze yoga reeks die start na de krokusvakantie, neem dan contact op met Joke.


PS: Volg je ons ook op social media? Deel gerust bij vrienden/kennissen/familie/collega's :-)

https://www.instagram.com/coaching_yoga_joke/

- Locatie Think Outside (Gavere).

- Nodig? Enkel jezelf en comfortabele kledij

- Inschrijven en/of info via joke@thinkoutside.be OF 0497/806869


Hatha - inspired yoga + BackMitra

Voor wie?

Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen: zowel voor absolute beginners als voor gevorderden. Zin om te bewegen en tegelijk ruimte te maken voor ontspanning? Dan ben je hier op de juiste plaats

Asana's

Door de houdingen stretchen en strekken we onze spieren. De asana's (houdingen) die we uitoefenen hebben een positieve invloed op je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je gevoel voor evenwicht en vitaliteit. Je traint daarbij ook aandacht en alertheid doordat je je telkens weer concentreert op de juiste beweging en het aannemen van de houdingen. De houdingen kunnen statisch of dynamisch (flow) zijn. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom).

BackMitra® wat?

De BackMitra® heeft bewezen een grote hulp te zijn om rugpijn, schouderpijn en nekpijn te voorkomen en verlichten. Door de BackMitra® te gebruiken oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er door stress, gespannen spieren of gewoontehoudingen een kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug. Regelmatig zullen we de les starten met enkele oefeningen op de BackMitra®.

Ontspanning

We eindigen elke les met heerlijke ontspanning.
info@thinkoutside.be