We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

Mindfulness training

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een aandachtsgerichte techniek om beter te leren omgaan met stress, gedachten en gevoelens. Met mindfulness train je in feite je aandacht zodat je bewuster in het leven staat en je betere keuzes kan maken in soms moeilijke situaties. Mindfulness leert je om veerkrachtig in het leven te staan en meer rust te vinden tijdens drukke veeleisende periodes. Onderzoek toont aan dat mindfulness zeer effectief is bij herval van depressie, chronische pijn, burn-out, angst en stress.

Wat houdt een 8-weken Mindfulness training in?

Een 8-weken training is volledig wetenschappelijk onderbouwd en is gebaseerd op Mindfulness based cognitive therapy (MBCT) en Mindfulness based stressreduction (MBSR). De therapie bestaat uit 8 aparte sessies van 2 uur. Als je een sessie niet aanwezig kan zijn dan kan je deze inhalen in een volgende training.

Welke thema's komen aan bod?

Training van aandacht 
Cognitieve psychologie 
Stresshantering 
Emotieregulatie 
Compassie of mededogen 
Inzicht Meditatieve technieken 
Yoga

Voor wie?

Deze training richt zich tot volwassenen vanaf 18 jaar die interesse hebben in mindfulness.

Wanneer?

De training vindt plaats op maandagavond telkens van 19u30 tot 21u30: 13/01, 20/01, 27/01, 3/02, 10/02, 17/02, 24/02, 2/03 

Waar? De training gaat door in de praktijk van Think Outside, Veldstraat 55 in Gavere

Inschrijven?

Deze training kost €300 inclusief online syllabus, audiobestanden en thee tijdens de sessies. Vooraf inschrijven is verplicht want de plaatsen zijn beperkt! We hopen alvast jou te mogen verwelkomen! 
Sommige mutualiteiten geven terugbetaling. Gelieve hiervoor contact op te nemen met je mutualiteit. 

Wie is de trainster?
Evelien is klinisch psycholoog en erkend mindfulnesstrainer (Instituut voor Aandacht en Mindfulness, Destelbergen) voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze geeft sinds 2016 de 8-weken mindfulness training zowel in groep als individueel. Vanuit haar passie voor westerse psychologie en oosterse filosofie heeft ze zich na haar universitaire studies verdiept in mindfulness volgens de wetenschappelijke onderbouwde Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Daarnaast heeft Evelien zich in 2017 verder bijgeschoold in de ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en in de relaxatietherapie. In 2018 heeft ze haar kennis en ervaring rond mindfulness verder uitgebreid via de opleiding Mindful Self-Compassion (bij Allegre in Hasselt). Evelien is werkzaam als psycholoog in Groepspraktijk Kluisbergen en in Praktijk Balise in Waregem.

info@thinkoutside.be