Daisy Van Canegem: kinderpsycholoog

Daisy is lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie

Ik ben Daisy, een klinisch psychologe met een passie voor het steunen en begeleiden van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met moeilijkheden. Bovenop mijn masterdiploma deed ik vrijwilligerswerk, volgde ik opleidingen en engageerde ik me voor workshops. Zo ben ik nu bezig met een vierjarig postgraduaat Cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren.

Ik hou enorm van de afwisseling in het werken met kinderen, waarbij spel en materiaal centraal staat. Bovendien vind ik het erg verrijkend om met jongeren en jongvolwassenen aan de slag te gaan in gesprekstherapie. Bij mij kan u terecht voor een breed scala aan problemen en moeilijkheden zoals angsten, depressie, hoog sensitiviteit, ontwikkelingsstoornissen, en zo veel meer.

Samen stellen we een therapieplan op waarin we streven naar een tweeledig doel. Dit doel draait enerzijds rond acceptatie van wie jij bent, van hoe jouw overtuigingen in elkaar zitten en van onveranderbare omstandigheden. Anderzijds zoeken we naar welke gevoelens, gedachten en gedrag we kunnen veranderen, zodat je beter in je vel zit en met volle moed de draad terug kan opnemen.

Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een eerste gesprek waarin we kunnen afstemmen waarmee en hoe ik jou kan helpen. Ik hoop dat je bij mij een veilige haven vindt om tot rust te komen. Ik zal daar alvast mijn uiterste best voor doen!


Om ouders en kinderen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, volgde of volg ik deze opleidingen:

  • Master klinische psychologie ( UGent, 2015-2017)
  • Conferentie Hoogsensitiviteit (VUB, 2015)
  •  workshop emotieregulatie en transdiagnostische gedragstherapie bij kinderen en jongeren ( SIG, 2018)
  • workshop STA STERKER! Hoe jongeren helpen angstige of agressieve emoties te reguleren in sociale situaties. (SIG, 2018)
  • permanente vormig gedragstherapie kinderen en jongeren ( UGent, 2018 - 2022)