We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

Over Joke

Ik ben psycholoog, yogateacher en mama van twee kinderen.

Beweging in het lichaam drijft de geest aan, mobiliteit in het lichaam brengt flexibiliteit in de geest en rust in het lichaam brengt stilte in de geest. Mind en Body zijn onlosmakelijk verbonden.

Men zegt dat het lichaam niet liegt. Ik kan dat als psycholoog en yogateacher alleen maar beamen. Binnen mijn lessen hecht ik belang aan de uitlijning van het lichaam, zachtheid in de houdingen (asana's), het leren kennen en respecteren van de grenzen van je eigen lichaam en aanpassingen binnen de asana's waar nodig. Ik geef les op een down - to - earth manier en creëer op het einde van de les ruimte voor rust en relaxatie. Mijn lessen passen ontzettend binnen de holistische kaders van Think Outside (de psychologenpraktijk waar ik les geef te Gavere) en de Avalonhoeve (een gemeenschapsplek in Oosterzele, die allerhande opleidingen en workshops aanbiedt).

Ik zou zeggen: kom en proef mijn lessen live of via zoom. Aarzel je? Doe het dan zeker :-)

Op zesjarige leeftijd ben ik beginnen dansen. Ik merkte al snel dat bewegen mij een gevoel van vrijheid gaf, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Yoga geeft me, net als dansen, dat gevoel van vrijheid, oefening in mentale en fysieke stabiliteit en focus.

Ik volgde mijn eerste yogalessen in 2006. Sindsdien heb ik diverse vormen van yoga beoefend: Ashtanga, Iyengar, Vinyasa yoga, Yin Yoga, .... Elk van de lesgevers bracht me nieuwe methoden en inzichten bij. Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 uit passie een therapeutische en restoratieve yogateacher training. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik eveneens mijn certificaat als Backmitra docent.Sedertdien behaalde ik ook een certificaat kinderyoga, deed ik een opleiding anatomie voor yogateachers en volgde tijdens corona een online cursus creatieve vinyasa sequencing.

Naast yoga, werk ik als leerlingenbegeleidster in het secundair onderwijs, heb ik 17 jaar ervaring als CLB medewerker en gaf ik meer dan 12 jaar les in de lerarenopleiding. Binnen dat kader heb ik -tig bijscholingen en studiedagen gevolgd.

'yoga is a mirror to look at ourselves from within'

B.K.S Iyengar info@thinkoutside.be