Over Joke

Joke behaalde een master psychologie. Zij werkt als psycholoog in een CLB en heeft daarnaast meer dan 12 jaar les gegeven in de lerarenopleiding. Ze is mama van twee lieve kindjes.

"Op zesjarige leeftijd begon ik te dansen en werd mijn liefde voor bewegen geboren. Als opgroeiende jongvolwassene merkte ik dat bewegen mij een gevoel van vrijheid gaf. De spanningen die zich opbouwden in mijn lichaam en geest vonden een uitlaatklep, waardoor mijn bewegingsruimte groeide. Yoga gaf me, net als dansen, een gevoel van vrijheid, stabiliteit en focus.

Ik volgde mijn eerste yogalessen in 2006. Sindsdien heb ik diverse vormen van yoga beoefend: Ashtanga yoga, Iyengar yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga en Kundalini yoga. Mijn verschillende lesgevers brachten me steeds nieuwe methoden en inzichten bij.

Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 uit passie een yoga teacher training: therapeutische en restoratieve yoga. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik ook mijn certificaat backmitra docent.