We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

B(l)oeiend

Groeitraject gericht op omgaan met stress

Verdiepende module: Functioneel Ademen

In dit traject leer je welke impact de ademhaling heeft op zowel het mentaal welzijn als de algemene gezondheid. De module bestaat uit 4 sessies telkens met een stuk psycho-educatie en praktisch gedeelte.

We gaan aan de slag met Hartcoherentie en Buteyko oefeningen en leren werken met een adembegeleider (app) als ondersteuning bij het oefenen. Daarnaast krijg je ook de kans om een "Moonbird", 2 weken thuis uit te proberen . Dit toestel is een soort persoonlijke "ademcoach".

Het traject omvat 4 sessies gespreid over 8 weken. Die tijd hebben we nodig om de oefeningen te laten inbedden in jouw systeem zeker als we patronen blijvend willen veranderen. Oefenen is de sleutel naar succes.

Voor wie? 

Voor iedereen die stresssymptomen ervaart, ademhalingsproblematieken zoals hyperventilatie of astma herkent, met burn-out, angsten of slaapproblemen kampt.  

Na de inschrijving volgt er een telefonisch intake gesprek om de medische gegevens te bespreken.

zaterdag van 10u - 11.30u

data: 9 - 23 september; 7 - 21 oktober

OF

dinsdag van 18.30u - 20u

data: 10 - 24 oktober; 7 - 11 november

OF

donderdag van 18.30u - 20u

data: 7 - 21 december; 11 - 25 januari

kostprijs: €195 ( huur moonbird inbegrepen)

Verdiepende module: B(l)oeiende YOGA

Een drukke agenda, het gevoel dat je jezelf minstens in 2 moet splitsen, onrust, geen ruimte meer voor jezelf, bezig bezig bezig bezig....HERKENBAAR?

GOED dan ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan samen TIJD maken voor onszelf, RUIMTE creëren om samen dingen te leren en in te oefenen.

Als psycholoog en yogadocente geloof ik heel sterk in de taal van het LIJF. Ons lijf liegt niet. Het leert ons ontzettend veel, en vooral ook toont het ons wanneer het genoeg is.

In deze 3 daagse workshop gaan we hoofdzakelijk met ons lijf aan de slag. We zoomen in op verschillende ademhalingstechnieken, relaxatietechnieken, we gaan een zachte vorm van yoga ontdekken, we gaan werken met de backmitra (voor die rug, die vaak vol spanningen zit), korte meditaties...Daarnaast maken we ruimte om ervaringen te delen, inzichten te verwerven in het stress systeem en te bekijken wat er anders kan en hoe het anders kan.

PS: denk je dat vertragen helemaal niets voor jou is? PERFECT, dan is het zeker iets voor jou :-)

DEEP BREATHING IS OUR NERVOUS SYSTEM'S LOVE LANGUAGE

Zondagvoormiddag van 10u - 12u

data: 5 - 12 - 19 november

kostrpijs: €195

yogamateriaal aanwezig


Basismodule

Drie boeiende groepssessies gericht op omgaan met stress.

In de basismodule staan psycho-educatie, herkennen van stressbronnen, detecteren van stresssignalen en het verkennen van positieve stresshanteringstechnieken centraal.

Er wordt actief met deze materie aan de slag gegaan waarbij je na elke sessie concrete opdrachten krijgt om hier thuis verder mee te oefenen. Inzicht krijgen in het eigen functioneren en hierdoor positieve groei en veerkracht stimuleren is de rode draad doorheen dit BLOEI traject. 

Deze module kan je op zichzelf volgen of later aanvullen met ons verdiepend aanbod.

Voor wie?

Voor ieder die wel eens geconfronteerd wordt met stress en zich hierdoor prikkelbaarder, meer gefrustreerd, emotioneel, ... voelt. Soms eens spanningshoofdpijn, pijnlijke spieren, versnelde ademhaling, ... ervaart. Voor elk van ons die preventief rond burn-out wenst te werken. 

maandagavond van 19u tot 20.30u

data: 5 - 12 - 19 juni

         11 - 18 - 25 september

         23 -30 oktober, 6 november

kostprijs: €145 ( terugbetaling via mutualiteit mogelijk)


Verdiepende module: Adem en Relax

In deze module leer je om signalen van innerlijke onrust waar te nemen en sneller opnieuw tot herstel en balans te komen. 

Francis begeleidt  je door middel van Adem- en Biofeedbacktherapie tot het ervaren van een meer levendige en creatieve energie en innerlijke rust. 

In het traject van 5 sessies:

- Leer je coping- en relaxatietechnieken om snel te ontspannen bij stress in zijn complexiteit

- Werk je aan jouw eigen emotie-regulatie

- Ben je in staat om gedrag te veranderen binnen een commitment modus van: ademhaling, beweging, ontspanning, focus en houding.

voor wie?

Voor ieder die op een lichaamsgerichte manier met stress wil leren omgaan. 

Specifieke problematieken waarvoor deze module een geode start kan zijn om meer inzicht te verwerven zijn:  uitputting, slaapproblemen, agressie, assertiviteit, hyperventilatie en paniek, chronische vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, ... 

Donderdagavond van 18u - 19.30u

data: 5 - 12 - 19 - 26 oktober, 2 november

kostprijs: € 300


Verdiepende module: EigenWaarde 

Tijdens deze 4 sessies werken we verder op wat in de basismodule aan bod kwam. We duiken nog meer in de betekenis van onze stresssignalen en leren zoeken naar onderliggende behoeften. 

Verder werken we (her)oriënterend: wat vind IK waardevol? Wat houdt me tegen om richting mijn eigen waarden te leven? Op basis van technieken uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness leren we om om te gaan met belemmerende gedachten. 


Maandagavond van 19u - 20.30u

data: 27 november, 4 - 11 - 18 december

kostprijs: €190 ( terugbetaling mutualteit mogelijk)


info@thinkoutside.be