We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

perfectionisme-coaching

Wat is perfectionisme? 

Perfectionisme is een patroon dat vaak al in de kindertijd ontstaat. Het is een overlevingsmechanisme waarbij we ons gedrag aanpassen in functie van de goedkeuring van anderen. Op deze manier ontwikkel je een sterke bevestigingsdrang waardoor het je het contact met  eigen noden, wensen en verlangens verliest. Op volwassen leeftijd kan dit patroon tot bepaalde successen leiden ( oog voor kwaliteit, opnemen van verantwoordelijkheid, ...)  Wanneer het patroon dwingend en ongewild wordt leidt het vaak tot stress, onzekerheid, angsten en een leven vol "moetens" en (onterechte) schuldgevoelens. 

Perfectionisme herkennen

Perfectionisme ziet er voor iedereen anders uit, toch zijn er een aantal  terugkerende kenmerken:

- nood aan bevestiging en aanvaarding van anderen: altijd ja- zeggen, jezelf wegcijferen, ...

- stellen van hoge kwaliteitseisen: jezelf verliezen in details, het idee hebben dat iets nooit goed genoeg is, ...

- faalangst en andere angsten zoals onzekerheid, sociale stress, ...

- controle drang: moeilijk kunnen omgaan met onverwachte veranderingen

- veel denken of piekeren: je eigen beslissingen in twijfel trekken, zorgen maken, gedachten niet tot rust kunnen brengen, ...

- uitstelgedrag

- moeilijk beslissingen kunnen nemen of keuzes maken

- (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel of grote betrokkenheid

- blijven doorgaan

Perfectionisme - coaching

Aangezien perfectionisme een gedragspatroon is kunnen we dit ook weer loslaten. In de coaching leren we om het 'vrije deel' en het 'perfecte deel' binnen jezelf beter samenwerken. Door contact te maken met het deel van jezelf dat onbezorgd, blij en vrij kan zijn, kunnen we tot een gezond evenwicht komen. 

OCP-Coaching is een methodiek gebaseerd op NLP en streeft ernaar om van mensen "vrije volwassenen" te maken door hen handvaten te geven voor persoonlijke ontwikkeling.

Bevrijd jezelf en laat je helpen je perfectionisme los te laten.

Iedereen is anders waardoor het exacte aantal sessies moeilijk op voorhand te bepalen is. Perfectionisme coaching bestaat meestal uit 6 a 8 sessies. We starten met een basistraject van 4u waarbij we vrijblijvend de verdere verdiepingsmodule kunnen bespreken. 

- kostprijs basistraject: €275 

- korte verdiepingsmodule: € 140 

- uitgebreide verdiepingsmodule: €275 

info@thinkoutside.be