Francis Mwami: lichaamsgericht therapeut

Ik ben Francis Mwami, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg waarbij ik werk met kinderen, jongeren en jong - volwassen, volwassenen en senioren met diverse psychosociale problematieken.  Ik ben een gedreven Lichaamsgericht Therapeut met internationale ervaring en diploma's.

Ik ben gepassioneerd door de concrete effecten van lichaamsgerichte psychologische oefeningen. Zo ben ik een gediplomeerd licentiaat in lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, psychomotorische therapeut, ademtherapeut, biofeedbacktherapeut, coach en counselor, relaxatietherapeut, psycho-educatie trainer etc.

Ik ben actief in bijscholingstrainingen en workshops in Nederland, België, Afrika, ...

Ik bouwde mijn kennis op vanuit verschillende denk- en referentiekaders vanuit Nederland, België en Afrika. Ik deed ervaring op in de behandeling en preventie van: angst- en stemmingsproblematiek, verlies en rouwverwerking, posttraumatische stress-stoornis, burn-out, agressie, complexiteit van stress (spanningshoofdpijn, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid, prikkelbare darmen...)

Ik  ben werkzaam binnen Think Outside (www.thinkoutside.be), Emoverder (www.emoverder.be), en het psychiatrisch ziekenhuis VZW Karus (www.karus.be). Hiernaast ben actief als 'tussen twee denkwerelden coach' (https://emoverder.be/coaching/ ) en ben ik een actief lid van het Afrikaanse netwerk en diaspora business. Ik ben ook vrijwilliger bij de Gemeente Merelbeke, mijn woonplaats, waarbij ik met enkele mensen telefonisch contact onderhoud in het kader van eenzaamheid.


Gevolgde opleidingen:

  • psychomotorisch therapeut ( Windesheim University of Applied Sciences, 2008 - 2012: Nederland- Zwolle)
  • licentiaat in lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen
  • opleiding biofeedback ( 2017: Kracht door Balans, te Nederland)
  • ademtherapie ( 2016 - 2017: Centrrum Zein te Nederland)