We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte Therapie: een Krachtige Route naar Emotioneel Welzijn

kostprijs:

  • intakegesprek: €75 ( duur 75 min + afname vragenlijsten )
  • opvolggesprekken: € 65
  • Terugbetaling mogelijk volgens voorwaarden Mutualiteit
  • meting stressprofiel ( optioneel, in samenspraak) : €175 ( duurtijd 2u, uitgebreide biofeedbackmeting, inclusief nabespreking + indien gewenst uitgebreide rapportage naar doorverwijzer )
  • gelieve gepast en contant te betalen op het einde van de sessie / maak gebruik van de bankcontact app.

  • afspraken die niet binnen de 48u worden afgezegd, worden aangerekend: op deze manier wensen wij de wachtlijsten te beperken en iedereen zo snel mogelijk ondersteuning te bieden.

locatie:

  • Veldstraat 55, 9890 Asper

In een wereld waar stress en emotionele uitdagingen aan de orde van de dag zijn, is een nieuwe benadering van psychotherapie steeds meer in opkomst: Lichaamsgerichte psychotherapie. Dit opwindende en effectieve pad naar emotioneel welzijn benadrukt de integratie van lichaam en geest om cliënten te helpen bij het omgaan met stress, trauma en emotionele spanningen.

In tegenstelling tot traditionele therapieën, waar voornamelijk verbale communicatie centraal staat, richt Lichaamsgerichte psychotherapie zich op het betrekken van het lichaam als een bron van wijsheid en genezing. Door middel van technieken zoals ademhalingsoefeningen, beweging en aandacht gerichte benaderingen, moedigt deze vorm van therapie cliënten aan om hun lichaamssignalen te ervaren en te begrijpen hoe deze verbonden zijn met hun emotionele toestand.

Wetenschappelijke studies ondersteunen de effectiviteit van Lichaamsgerichte psychotherapie bij het verminderen van stress en het verlichten van symptomen van angst en depressie. Cliënten rapporteren een verbeterd gevoel van welzijn, meer veerkracht en een beter vermogen om met emotionele uitdagingen om te gaan na het ervaren van deze benadering.

Een van de krachtige aspecten van deze therapie is de focus op het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest, die vaak verstoord raakt door stress en trauma. Door middel van begeleiding en praktische oefeningen leren cliënten hoe ze lichaamsbewustzijn kunnen cultiveren en stressreacties kunnen beheersen.

De integratie van Lichaamsgerichte psychotherapie in de geestelijke gezondheidszorg biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar effectieve methoden om met stress en emotionele uitdagingen om te gaan. Het opent deuren naar een holistische benadering van welzijn, waarbij het lichaam als een bron van genezing wordt erkend en gebruikt.

In een wereld waar emotioneel welzijn van onschatbare waarde is, kan Lichaamsgerichte psychotherapie een cruciale rol spelen in het bieden van een pad naar heling en veerkracht voor individuen die op zoek zijn naar een diepere verbinding met zichzelf

Binnen onze praktijk Think Outside gaan we een stap verder door een lange en internationale ervaring van onze Lichaamsgerichte psychotherapeut en werken we zeer integratief:

Integratieve Lichaamsgerichte Psychotherapie

In de zoektocht naar welzijn en innerlijke balans is er een benadering die de kracht van lichaam en geest samenbrengt: integratieve Lichaamsgerichte psychotherapie. Deze holistische vorm van therapie erkent de nauwe verbinding tussen fysieke sensaties, emoties en mentale gezondheid.

Wat maakt integratieve Lichaamsgerichte psychotherapie uniek 

Ontdek wat Integratieve Lichaamsgerichte psychotherapie uniek maakt. Het draait allemaal om het combineren van diverse therapeutische benaderingen: psychomotorische therapie, ademhaling, bio-energetica, primitieve dans, relaxatie, beweging, ontlading, gezondheidspsychologie en metaforen komen samen voor een diepgaande helende ervaring. Met behulp van geavanceerde biofeedbackapparatuur faciliteren we professionele fysiologische metingen en persoonlijke begeleiding om een gezondere levensstijl en gedragsverandering te ondersteunen.

Door bewust te zijn van lichaamssensaties en hun verband met emotionele patronen en denkpatronen, kunnen cliënten een dieper zelfinzicht ontwikkelen en in actie ondernemen voor meer energie, beter voelen en meer ontspanning.

De kracht van het lichaam in de therapiekamer

In deze vorm van therapie wordt het lichaam beschouwd als een waardevolle gids voor heling. Ademhalingsoefeningen, beweging, houding en toegepaste relaxatie worden geïntegreerd om spanningen los te laten en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Dit helpt niet alleen bij het beheren van stress, maar opent ook deuren naar het herkennen en transformeren van diepgewortelde emoties.

Persoonlijke groei en zelfontdekking

Integratieve Lichaamsgerichte psychotherapie gaat verder dan het behandelen van symptomen; het richt zich op het bevorderen van persoonlijke groei en zelfontdekking. Cliënten ontwikkelen niet alleen vaardigheden om met uitdagingen om te gaan, maar ze worden ook aangemoedigd om hun eigen kracht en veerkracht te ontdekken.

Een veilige ruimte voor transformatie

De therapiekamer wordt een veilige haven waarin cliënten zich vrij voelen om hun verhaal te delen, hun emoties te uiten en te experimenteren met nieuwe manieren van zelfexpressie. Dit creëert een vruchtbare grond voor persoonlijke transformatie en heling.

Voor wie is het geschikt?

Integratieve Lichaamsgerichte psychotherapie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van welzijn. Of je nu worstelt met stress, angsten, depressie, burn-out, trauma, laag zelfbeeld, agressie, boosheid of gewoon op zoek bent naar meer verbinding met jezelf, deze vorm van therapie biedt een unieke reis naar gezond en bevredigend leven.

info@thinkoutside.be