We bieden zowel consulten in de praktijk als online consulten aan voor wie dit wil! Vraag gerust meer info aan uw psycholoog of therapeut.

Over Charlotte

Ik ben Charlotte, een gedreven studiecoach uit Dikkelvenne. In mijn leven tot nog toe speelt onderwijs een centrale rol. Na het secundair onderwijs heb ik een aantal talenopleidingen aan de universiteit gevolgd en vier jaar geleden ben ik gestart aan de professionele bachelor toegepaste psychologie via afstandsonderwijs. In die bachelor heb ik mijn passie voor het coachen van kinderen en jongeren op het vlak van leren en studeren ontdekt.

Ook in mijn professioneel leven draait alles rond onderwijs. Sinds mijn afstuderen werk ik als directiemedewerker voor de directie Onderwijs van de Universiteit Gent. Door dit werk weet ik veel over opleidingen in het hoger onderwijs, studiekeuze, oriëntering en studievaardigheden.

Enkele jaren geleden ben ik mama geworden van een zoon en een dochter. Mijn dochter zit in het lager en mijn zoon gaat naar het secundair onderwijs. Hierdoor heb ik ervaring met opvolgen van leerstof en begeleiding bij huiswerk en toetsen.

Doorheen de jaren heb ik zo op verschillende manieren heel wat kennis over onderwijs en studeren verzameld. Als studiecoach wil ik graag die kennis inzetten om op jouw vragen over studeren een antwoord te bieden. Ik hoor graag met welke vraag ik jou kan helpen.

Heb jij een ontwikkelingsstoornis, zoals ASS, ADHD en DCD, en ervaar je extra drempels bij het studeren? Wees van harte welkom en neem contact met me op. In mijn eindstage voor de professionele bachelor heb ik begeleiding gegeven aan deze doelgroep.

De volgende opleidingen heb ik succesvol afgerond:

  • Licentiaat in de taal- en letterkunde Nederlands-Engels (Universiteit Gent, 2002-2006)
  • Master Nederlandse Letterkunde (Universiteit van Amsterdam, 2006-2007)
  • Postgraduaat Duits (Universiteit Gent, 2006-2007)
  • Doctor in de Letterkunde (Universiteit Gent, 2008-2013)
  • Doctoraatsopleiding (Universiteit Gent, 2008-2013)
  • Professionele bachelor in de toegepaste psychologie, afstudeerrichting: school- en pedagogische psychologie (Hogeschool VIVES, 2020-2024)
  • Preventieadviseur niveau drie ( Hogeschool VIVES, 2023-2024)

Om zo kwaliteitsvol mogelijk als studiecoach te werken plan ik navormingen en bijscholingen te volgen. Ik ben een levenslang lerende.

info@thinkoutside.be