Yoga

woensdag:
-van 19u - 20u
- van 20.15u tot 21.15u 

maandag:

- van 20u tot 21u ( deze lessen starten vanaf 20 april 2020 )

Op maandag starten we de week met een iets rustigere, zachtere vorm van yoga met aandacht voor relaxatie en ademhaling. Net zoals bij de andere lessen werken we rond spierversterking maar we blijven iets langer in de rusthouding. 

gelieve 10 min op voorhand aanwezig te zijn zodat de lessen tijdig kunnen beginnen

- kostprijs: €12 / les ( cash of via de bankcontact- app te betalen voor aanvang van de les)
- matjes, yogablokken, backmitra's, thee en water zijn aanwezig in de praktijk
- voorzie makkelijk zittende kledij

Opdat we iedereen goed willen begeleiden werken we met kleine groepjes. Reserveer dus tijdig je matje! Wanneer er toch iets zou tussenkomen, gelieve minstens 24u op voorhand jouw afspraak te annuleren. Inschrijven kan via onderstaande link.

Omwille van de extra veiligheidsmaatregelen zijn er geen yoga lessen tot aan de paasvakantie ! 

Hatha - inspired yoga + BackMitra

Voor wie?

Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen: zowel voor absolute beginners als voor gevorderden. Zin om te bewegen en tegelijk ruimte te maken voor ontspanning? Dan ben je hier op de juiste plaats !

Asana's

Door de houdingen stretchen en strekken we onze spieren. De asana's (houdingen) die we uitoefenen hebben een positieve invloed op je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je gevoel voor evenwicht en vitaliteit. Je traint daarbij ook aandacht en alertheid doordat je je telkens weer concentreert op de juiste beweging en het aannemen van de houdingen. De houdingen kunnen statisch of dynamisch (flow) zijn. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom).

BackMitra® wat?

De BackMitra® heeft bewezen een grote hulp te zijn om rugpijn, schouderpijn en nekpijn te voorkomen en verlichten. Door de BackMitra® te gebruiken oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er door stress, gespannen spieren of gewoontehoudingen een kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug. Regelmatig zullen we de les starten met enkele oefeningen op de BackMitra®.

Ontspanning

We eindigen elke les met heerlijke ontspanning.