ZomerYoga

Wil je kennismaken met Joke en haar yogastijl?
Zin om deze zomer enkele yogalessen te volgen? We werken telkens rond 1 thema: rug, core, flexibiliteit en stress. Beginner, intermediate, gevorderd, nieuwsgierig, zoekend of enthousiast, … iedereen is welkom op onze zomerworkshops! 

Focus op de Rug: woensdag 3 juli

Bij yoga oefeningen voor de rug richten we ons zowel op het flexibeler maken van de rug, zodat er meer bewegingsruimte ontstaat, als op het sterker maken van de rug. Doel is dat we de rug soepeler en de schouders losser maken. Uiteraard maken jullie kennis met de Backmitra. In mijn reguliere yogalessen starten we heel vaak met enkele oefeningen op deze yogatool, die door middel van druk ter hoogte van de ruggenwervels ervoor zorgt dat de oppervlakkige rugspieren soepeler worden. Vrij vertaald betekent Backmitra ' vriend van de rug'... 

Kom en ontdek wat hij voor jou kan betekenen. 

Focus op stressreductie en ontspanning: woensdag 28 augustus

Het is geen geheim dat yoga helpt tegen stress. Yoga leert je namelijk meer bewust te worden van je lichaam en geest. Door je meer bewust te worden van je lichaam en geest kan je de geest kalmeren. We gaan enerzijds op zoek naar weerstand in houdingen en leren door middel van ademhaling los te laten waar nodig en ruimte te creëren. Anderzijds gaan we houdingen uitoefenen waarbij we kunnen loslaten en ontspannen. 

Focus op de Core: woensdag 17 juli

In deze reeks focussen we ons op yogahoudingen die de core sterker maken. Sterke buikspieren verbeteren je houding, beschermen je rug, stimuleren je organen en zorgen voor een stabiele emotionele basis. Fysiek ondersteunen je buikspieren je torso, je wervelkolom en de organen in je buik. Met sterke buikspieren sta je mooi rechtop, hangen je schouders ontspannen naar beneden en heb je veel minder kans op rugklachten.

Focus op Flexibiliteit: woensdag 14 augustus

Yoga staat erom bekend de flexibiliteit te vergroten en helpt het uithoudingsvermogen en de kracht van de spieren te vergroten. Geen zorgen, je hoeft niet gelijk je tenen aan te kunnen raken!

Lenig worden, is uiteraard relatief. Iedereen heeft namelijk zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Zo zal de ene persoon lichamelijk meer mogelijkheden hebben in een bepaald gebied dan een ander. 
Wel is het mogelijk om flexibeler te worden doormiddel van yoga. Je verlengt je spieren en je verstevigt ze. Leniger worden is dus mogelijk, maar respecteer ook je eigen grenzen! 

praktisch

inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: joke@thinkoutside.be

vermeld hierbij zeker jouw naam / data van de zomerlessen die je wil volgen / telefoonnummer

mee te nemen?

yogamatje, kussen / bolster, draag makkelijk zittende kledij!

kostprijs

1 workshop: € 15
2 workshops: €25
3 workshops: €36
4 workshops: € 48